Landelijke plek

Het landelijke punt van Social label vestigt zich op Tramkade, een nieuw te ontwikkelen stadsdeel in ‘s-Hertogenbosch. Eind mei gaan we van start en presenteren de eerste labels op onze nieuwe ontwikkelplek.

Lab- en platformfunctie
De lab- en platform-functie voor nieuwe oplossingen ten aanzien van werk, zorg en participatie(wet) krijgt in de praktijk geleidelijk aan verder vorm vanuit deze locatie. Als pionier van een gebied in ontwikkeling wordt vanaf eind mei een begin gemaakt in de rauwe ruimte van de Machinekamer, een industrieel pand (voormalig veevoederfabriek De Heus/Koudijs) aan het water.

‘Je koopt straks één keer in je leven een bezem en dat is de bezem van ontwerper Dick van Hoff waarmee jonge schoolverlaters en makers van buurtbedrijf Cambio in Deventer leren lassen’

De producten zijn niet alleen de sleutel tot de verhalen van de mensen. Maar ook de sleutel om nieuwe arbeid en een schaduweconomie te ontwerpen. Natuurlijk is er een crisis, maar die is niet uitzichtloos’ 

Petra Janssen en Simone Kramer, initiators Social label

Wat gaan we in de toekomst doen?

Werkwarenhuis/Nieuwe Werkplaats
De enige landelijke conceptstore, het Werkwarenhuis, wordt centraal ontmoetingspunt voor activiteiten en debat voor een inclusieve wereld. De verschillende productlijnen waaraan Social label samen met diverse werkplaatsen in Nederland werkt, komen hier samen. Samen met (inter)nationale en lokale partners bouwen we een nieuwe omgeving voor mens- en werkontwikkeling via kunst en design. We brengen het maken terug naar de stad en bouwen aan een plek waar onverwachte ontmoetingen kunnen ontstaan door de uitwisseling van uiteenlopende groepen mensen.

Een Smeltkroes.

 

 

social label