Social label presenteert in Milaan

Programma | Salone del Mobile Milano – CRUD STUDIO

Tiny house, big label
Begeleiders, makers en sociale innovators gaan met ons mee op reis naar Milaan! Want van 4 t/m 9 april 2017 is daar de Design Week (Salone del Mobile) en presenteert Social label zich ook over de landsgrenzen heen. Samen met Dutch Invertuals verblijven we in het Isola District waar het accent ligt op de betekenis van design voor mensen. In een mooi klein huis bouwen we samen de inclusieve wereld van Social label met de designcollectie, live workshops en in-house lectures. Ook kondigen we weer nieuwe partnerships en product updates aan. En op vrijdag 7 april 10:00 uur lanceren we de publicatie over Social label, een boekwerk vol ervaringen uit de praktijk en nieuwe inzichten. Waardevolle input vanuit verschillende perspectieven voor een re-design van arbeid en samenleving via de kracht van design en communicatie.

ADRES
Social label c/o home/studio CRUD 13, vi cola montano, 201509 Milano
Dagelijks geopend van 10.30-19.00 uur, van 4- 9 april 2017

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

PROGRAMMA

Live workshops
dinsdag 4 april 16.30-18.30 uur
woensdag 5 april 14.00-16.00 uur
donderdag 6 april 14.00-16.00 uur

“Joy of Work”, ontmoet de makers die werken aan hun Social label designproduct
De werkplaatsen RIBW Brabant en Cello Zorg verzorgen live workshops van twee productlijnen uit de designcollectie. De eerste productlijn is Social label >LICHT ism ontwerper Kiki van Eijk (Kiki’s World) en de tweede is Social label >KOM ism ontwerper Edwin Vollebergh (Studio Boot). Beide productlijnen tonen het vakmanschap en mooi werk. Maar bovenal het plezier en de trots van het samen maken en presenteren van waardevolle designproducten. Producten die worden gewaardeerd en verkocht en daarmee bijdragen aan eigen waarde, lokale werkcreatie en een mensgerichte economie.

> ontmoet de makers, vrij toegankelijk

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

In-house lecture
woensdag 5 april 13:00-14:00 uur

“About the importante of supporting design in society”
Frans van Dooremalen, directeur Brabant C, een fonds voor innovatie in kunst, design en cultuur, vertelt samen met Joy Arpots, scout Brabant C, over het belang om innovatieve pilots in design te stimuleren. Ze gaan in op het netwerk van gerenommeerde designlabs in de Brabantse steden en de maakindustrie die in het DNA zit van de provincie Noord-Brabant.

> AANMELDEN

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Boekpresentatie

vrijdag 7 april 10:00-12:00 uur

“Social label is bringing its message of inclusivity to Europe”
Petra Janssen (Studio Boot) en Simone Kramer (C-mone), founders stichting Social label, presenteren de publicatie Social label – Socio economics. Dit boekwerk over de betekenis van design voor de samenleving is een beeldend overzicht van ervaringen uit de praktijk, opgedaan tijdens de vele bezoeken aan werkplaatsen door Nederland, zowel in de zorg- en welzijnssector als bij sociale bedrijven. Daarnaast biedt de publicatie nieuwe inzichten verkregen uit de Publiekscolleges van Social label ism wetenschappers, ronde tafels met stakeholders (bestuurders, ontwerpers, zorgprofessionals, CEO’s) en een ’theory of change’ van Aukje Smit, onderzoeker inclusieve arbeidsmarkt. Het boekwerk sluit af met een persoonlijk statement voor een sociale economie waarin de menselijke maat, vakmanschap en verbeelding centraal staan. Creatief ondernemerschap via design laat zien dat het van onschatbare waarden kan zijn voor nieuwe verbindingen en innovaties. Het is tegelijkertijd een serieuze oproep om -met vallen en opstaan- de inclusieve wereld mee vorm te geven voor een nieuw toekomstperspectief voor mensen, Nederland en Europa. Juist nu.

> AANMELDEN

social label