De kroon op het werk van Oswin!

vaasuitgelicht-1710'13-729-02Best moeilijk dat gieten. Keramiste  Olga Pullens legde het donderdag 24 april uit aan de makers van >VAAS. Ze waren een en al aandacht tijdens de workshop. Een uur of wat later was er een kroon voor op de vaas van Oswin. Ook leerde Olga ze om de kroon (een ontwerp van  Roderick Vos) af te werken. Kijk eens naar die gezichten: bloedserieus!

‘Ik zei: doe rustig, neem je tijd, voel wat er is. Want het enige wat ze hoeven doen is vertrouwen hebben in hun eigen kunnen. Tijdens een workshop nodig ik iedere student uit om mee te denken. Ook de makers van Social label. Mooi hoe Ad meteen het goede antwoord gaf toen ik tijdens het gieten vroeg waarom de klei wegzakte. Dan blijken ze al heel veel van het proces afweten. Mooi project: Social label neemt deze doelgroep serieus. Het project gaat uit van mogelijkheden in plaats van beperkingen. De vraag is: wat kun je wel?’

Met een keer gieten was de klus niet klaar. Telkens nadat de klei wat in de ‘luchtgaten’ gezakt was, moest Ad het tekort aanvullen. En dat deed hij met overtuiging!

Tijdens Festival Mundial is het echte >VAAS werk te bewonderen. Daarover lees je later meer op deze site! (en op Facebook en Twitter natuurlijk)

 

Breedbeeld-workshopVaas2
 
Breedbeeld-workshopVaas6
 
Breedbeeld-workshopVaas3

social label