GLUE AMSTERDAM

Als Covid ons iets leert, is het wel dat inclusiviteit nog geen vast patroon is in ons dagelijks leven. De tweedeling kansrijk – kansarm wordt alleen maar groter. Met communicatieve projecten, activiteiten en schoonheid wil Social label de poëzie van ‘het zijn’ vangen. Samenwerken als sleutel tot verandering naar een samenleving gebouwd op andere pijlers die meer sociaal, democratisch en gezamenlijk ontworpen worden voor een beter humaan bestaan. Dat verdient iedereen. Design kan deze veranderende rol spelen om werk betekenis te geven en weer deel te nemen aan de samenleving.

——————————————————————-

DEMOCRATISERING VAN SCHOONHEID

Programma presentaties najaar Social label x verschillende ontwerpers

——————————————————————-

We ontwerpen arbeid op maat voor design met betekenis. 

We willen aan een andere mindset werken, aan een nieuw duurzaam inclusief systeem met een lange adem. Er wordt volop en wereldwijd met werk geschoven. Als het ergens  goedkoper kan, dan verhuist het werk daarheen. Kapitaal staat voorop. De ratio tussen kapitaal en arbeid wordt steeds schever. We zullen andere vormen moeten vinden om werk en inkomen te verdelen en in Nederland produceren.. Daarvoor moeten we werk niet alleen als een productiefactor beschouwen, maar ook als een consumptiegoed. De nadruk komt dan op de kwaliteit van het werk te liggen in plaats van op een hoge productie. Hiermee kunnen we inclusief werk organiseren voor de maatschappij.

Werk  is leuk. Lifelong learning. JOIN US!

Petra en Simone

meer info lees ons boek Social Label Works uitgave Milaan 2019

——————————————————————-

16-19 september 2021 Amsterdam
GLUE Amsterdam ‘connected by design’
Social label exposeert met >KOM >WARM >VAAS >TIJD >SCHORT >WAS >WORKS tijdens GLUE Amsterdam ‘connected by design’. Een vierdaagse design-tour voor ontwerpers, architecten, galeries, academies en publiek in Amsterdam. GLUE verbindt alle locaties en zorgt voor een inhoudelijk en aantrekkelijk programma voor designwereld en geïnteresseerd publiek. We zijn te vinden in het showroom van Intercodam op Amstel 135.

———————————————————————————————————-

Locatie & Openingstijden

Intercodam – HUB, Amstel 135, 1018 EN Amsterdam

  • Donderdag / Vrijdag: 12:00 uur – 18:00 uur
  • Zaterdag / Zondag: 12:00 uur – 17:00 uur

 

 

 

 

Programma INTERCODAM tijdens GLUE Amsterdam ‘connected by design’

  • Vicky Lynn-Geerdink

Graduate student bij ArtEZ, zij presenteert een regen-afwateringssysteem van keramiek dat expres zo ontworpen is dat er mos en plantjes in kunnen groeien om zo meer natuur toe te laten in stedelijk gebied.

  • STUDIO TOIMII | Peet

Toimii is een label die gerund wordt door een groep jonge ontwerpers uit Utrecht met prachtig werk. Zij komen verschillende werken tonen tijdens GLUE, denk hierbij aan stoelen, tafels en keramische producten.

  • SOCIAL LABEL  

Social Label is een product en meubel label opgericht door Petra Janssen en Simone Kramer. Bij dit label draait alles om het betrekken van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in het maakproces van producten die door bekende Nederlandse ontwerpers zijn ontworpen.

  • Benjamin Martin

Benjamin is een fotograaf afkomstig uit Frankrijk en woonachtig in Amsterdam. Tijdens GLUE zal hij te zien zijn met zijn serie ‘The Hosts of Houthavens’. Dit zijn bijzondere architectonische foto’s van de Houthavens in Amsterdam.

  • Weekend lezing Mutina

Mutina is een design tegelmerk uit Italië waar Intercodam vrijwel exclusief importeur van is. Één Italiaanse en één Nederlandse vertegenwoordiger van Mutina komen in het weekend van GLUE een lezing geven (zaterdag- en zondag einde middag) over de collectie Mattonelle Margherita. 

 

——————————————————

Najaar programma

21-26 september 2021 Zagreb
Zagreb Design Week ‘Bounce Back’

——————————————————

8-24 oktober 2021 Den Bosch
RE _NATURE Festival voor Kunst en Natuur

——————————————————

16-24 oktober Eindhoven
Dutch Design Week  ‘The New Intimacy’

——————————————————

29 – 31 October 2021 Napels
EDIT NAPOLI

——————————————————


social label