Startsein Werkwarenhuis

Social label Werkwarenhuis

Startsein

Op 29 mei gaf Huib van Olden, wethouder Werk, Inkomen en Cultuur, het startsein voor het Werkwarenhuis van Social label op Tramkade in Den Bosch. Anne Vegter, Dichter des Vaderlands, droeg live het gedicht ‘De koek is nooit op!’ voor. Werkplaatsen uit Nederland, ontwerpers, bestuurders, zorgbegeleiders, makers, sociaal en creatief ondernemers kwamen samen op een nieuw te ontwikkelen plek. 

OPENING WERKWARENHUISFotobijschriften: 1- Stagiaires Lea en Kiki ontvangen de gasten 2. Edwin en Marc bezig met de laatste loodjes 3. Soundcheck door DJ De Nachtzusters & techniek Dancestreet 4. Publiek komt binnen en bezoekt de winkel. 5. Dichter des Vaderslands, Anne Vegter, wordt voorgesteld door Simone 6. Ademloos luistert iedereen naar het gedicht ‘De koek is nooit op’ van Anne Vegter.
7. Wethouder Huib van Olden krijgt een rondleiding van Petra. 8. Na alle presentaties is er tijd om te ontmoeten 9. Gastvrouw Josina (Weener XL) krijgt uitleg van stagiaires Lea en Anne. 10. Wethouder Van Olden stapt op de fiets met de bezem van Social label>Veeg.

Wereldse producten lokaal gemaakt

Alle Social label-producten zijn in het Werkwarenhuis te zien en te koop. Voor zelfbewuste consumenten en mensgerichte bedrijven. Want via de aankoop van de hoogwaardige ontwerpen die tijdloos, sociaal en duurzaam zijn, ontstaan nieuwe kansen voor mensen die moeilijk aansluiting vinden in de snelle wereld. Het Werkwarenhuis is een inspirerende plek, tevens thuisbasis van stichting Social label, waar de verbeelding de afstand tot de arbeidsmarkt verkleint. En waar gewerkt wordt aan nieuwe oplossingen voor werk en samenleven. De voorbeeldwerking die hiervan uitgaat naar de rest van Nederland zorgt ervoor dat de maakindustrie aantrekt vanuit een sociale gedachte.
De producten zijn niet alleen de sleutel tot de verhalen van de mensen en werkplaatsen. Maar ook de sleutel om nieuw werk op maat en een mensgerichte economie te ontwerpen. Mensen krijgen waardevol werk en aandacht en daarmee hun eigen waarde terug”, Petra en Simone  van stichting Social label.

Openingstijden winkel
Woensdag t/m vrijdag van 10.30-17.00u
Bezoekadres: Tramkade 20, s’-Hertogenbosch

Voor bestellingen kijk ook in onze online Webwinkel of bestel direct via winkel@sociallabel.nl

 

social label