PODIUM

Social label bouwt het podium voor de makers
Rond de productontwikkeling van een label creëren we verschillende communicatiemomenten. De makers van het betreffende Social label vormen zelf de campagne met hun uitstraling van trots en erkenning. Ieder Social label heeft zijn eigen verhaallijn en hoofdrolspelers. Via een professionele photoshoot en interviews brengen we de makers, begeleiders en werkplaats in beeld. Samen vertellen we op een andere, positieve manier het verhaal van de mensen van werkplaatsen en brengen hun talenten in beeld.

Smeltkroes
We verbinden diverse groepen van makers en professionals, werken samen met zorgorganisaties, social firms, bedrijven, overheden, onderwijs, diverse culturele en maatschappelijke initiatieven en ontwerpers. We creëren nieuwe kansen door onverwachte ontmoetingen tussen publiek, makers en professionals. We organiseren ism wetenschappers Publiekscolleges over onderwerpen als inclusiviteit, duurzame inzet van arbeid.

(Inter)nationaal podium
Via events bouwen we het podium om de makers van de werkplaatsen te presenteren en hun producten te verkopen. De Dutch Design Week is zo’n kwaliteitsvol podium waar ontwerpers hun verbinding met Social label mee uitdragen en professionals in sociaal ondernemen samen in gesprek gaan tijdens de Jaarlijkse Ronde Tafel.

Exposities

Den Bosch > Milaan > Londen > Boedapest > Eindhoven

De designcollectie is van di t/m zo- te bewonderen in het Werkwarenhuis van Social label op Tramkade Den Bosch. Waar je ook in de wereld van Social label lekker kan eten en drinken op een inspirerende plek.

In oktober zijn we elk jaar te gast in de fabriek van ontwerper Piet Hein Eek tijdens Dutch Design Week Eindhoven. Daarnaast zijn er vaak exposities in het land zoals onlangs bij high end conceptstore X-bank in Amsterdam. Maar ook internationaal wordt Social label gevraagd.

In april 2017 bezochten we voor het eerst de Designweek in Milaan, Salone del Mobile, samen met de werkplaatsen van Cello zorg, Reinier van Arkel en RIBW Brabant. De makers en begeleiders verzorgden live workshops op locatie.

In Londen is Social label partner in Brompton Design District, bakermat voor vernieuwing in design, en exposeerde  van 16 t/m 24 september tijdens het Londen Design Festival in een gebied waar internationale designers en social design projecten zich presenteerden onder de titel ‘Other Stories – alternative perspectives on design’.  We namen deel aan de London Talks van ontwerper Ineke Hans. In Boedapest zijn we uitgenodigd om een lezing te geven voor het programma ‘Common Ground’ tijdens de Budapest Design Week van 13 t/m 15 oktober, over de inclusieve context van design en sociale innovatie. Daarna reist Social label door naar de Dutch Design Week in Eindhoven.

 

 

social label